nyhed

Nye regler for kontantbetalinger: Det skal du vide

Fra 1. marts 2024, træder nye regler i kraft i Danmark, som begrænser brugen af kontantbetalinger til et maksimum på 15.000 kr. Dette skridt, der sker i forlængelse af at 1000-kronesedlen indkaldes og gøres ugyldig pr. 1. juni 2025, sigter mod at styrke indsatsen mod hvidvask af penge og finansiering af terrorisme, samt at fremme gennemsigtigheden i finansielle transaktioner.

Hvad betyder det for dig som erhvervsdrivende?

For erhvervsdrivende indebærer det nye krav, at man skal sikre sig, at transaktioner over 15.000 kr. håndteres gennem elektroniske betalingsmetoder. Det er vigtigt at understrege, at erhvervsdrivende, der modtager kontantbetalinger over denne grænse, kan blive pålagt sanktioner.

Hvordan implementeres ændringen i din virksomhed?

Erhvervsdrivende: Opdater dine betalingssystemer og -politikker for at sikre overholdelse af de nye regler. Informer også dit personale om ændringerne for at undgå fejl.

Yderligere ressourcer

For mere detaljeret information og vejledning om de nye regler vedrørende kontantbetalinger, bedes du kontakte os. Det er afgørende, at du som erhvervsdrivende forstår de nye krav for at sikre en gnidningsløs overgang til disse nye praksisser. Lovændringen kan i sin helhed tilgås på følgende link: Læs hele lovændringen her

S
X
Tak for din besked. Vi vender tilbage hurtigst muligt.
Noget gik galt. Prøv venligst igen.
Skriv til os her
Vi sidder klar til en snak